Regeringscrisis doet bedrijven (onterecht) twijfelen
De Unizo-topman wil niet vervallen in massahysterie. Foto: rr
BRUSSEL - Het uitblijven van een stabiele regeringsvorming heeft geen invloed op de economie. Dat zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.
'Waakzaamheid is geboden, maar we mogen niet vervallen in een soort massahysterie waardoor de voorspelling dat het toch bergaf zou gaan alsnog zou uitkomen', zegt de topman.

'Als je een half jaar lang vijf keer per dag met de politieke crisis wordt geconfronteerd, heeft dat uiteindelijk wel een impact op de kmo's', geeft Van Eetvelt toe. 'Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig want uit studies blijkt dat de politieke crisis geen enkele impact heeft op de economie tot dusver.'

Ondernemersvertrouwen gedaald

Toch blijkt uit de zogenaamde Unizo kmo-barometer voor het tweede kwartaal op rij een daling van het ondernemersvertrouwen. Deze daling wijst op een groeivertraging.

Het feit dat we een half jaar na de verkiezingen nog steeds geen zicht hebben op een nieuwe, stabiele regering doet het ondernemersvertrouwen toch geen goed, aldus Eetvelt. Behalve de politieke crisis speelt ook de onzekerheid op de markten in op dat gevoel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in