Fernando Alonso ondervraagd in spionagezaak
MODENA - Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) werd dinsdag door het parket in het Italiaanse Modena ondervraagd over de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. Openbaar aanklager Giuseppe Tibis ondervroeg de 26-jarige Spanjaard meer dan twee uur lang.
Volgens het Italiaanse agentschap Ansa werd Alonso gehoord als getuige en wordt hij niet als verdachte beschouwd. Alonso werd waarschijnlijk ondervraagd over zijn e-mailverkeer met zijn collega Pedro de la Rosa, testrijder bij McLaren. De Internationale Autosportfederatie vond in die mails het bewijs dat verscheidene kopstukken bij McLaren over vertrouwelijke technische informatie van Ferrari beschikten. De Britse renstal werd daarvoor schuldig bevonden aan spionage en op 13 september uit het constructeurskampioenschap geschrapt.

Er wordt nog een onderzoek gevoerd naar de rol van zeven personen in de zaak. Onder hen McLaren-baas Ron Dennis, McLaren-constructeur Mike Coughlan en Nigel Stepney, voormalig chef van de mecaniciens bij Ferrari.