Oscar Pereiro krijgt maandag tourzege 2006
MADRID - Oscar Pereiro (Caisse d’Epargne) zal zich vanaf maandag 15 oktober winnaar van de Ronde van Frankrijk 2006 mogen noemen. De 30-jarige Spanjaard krijgt dan in Madrid de gele trui overhandigd. Dat meldde Amaury Sport Organisation (ASO), die de Tour organiseert, dinsdag.
Na de proclamatie van de officiële uitslag van de Tour 2006 door de Internationale Wielerunie UCI, zal Pereiro de gele trui overhandigd krijgen door tourbaas Christian Prudhomme. Dat in aanwezigheid van Spaans staatssecretaris voor de sport Jaime Lissavetsky en ASO-directeur Patrice Clerc. De ceremonie zal om 18 uur plaatsvinden in de gebouwen van de 'Consejo Superior de Deportes" (Hoge Raad voor de Sport), waar Lissavetsky voorzitter van is.

Pereiro werd in 2006 tweede in de Tour de France, op 57 seconden van de Amerikaan Floyd Landis. Die legde na zijn overwinning in de rit naar Morzine (Alpen), drie dagen voor het einde, positief bevonden op het gebruik van testosteron.

In de Pyreneeën had Pereiro bijna een half uur verloren, maar die nam hij terug toen hij mee was in een lange ontsnapping in een verbindingsrit tussen de Pyreneeën en de Alpen. Dit jaar werd hij tiende in de Tour, net als in 2004 en 2005.