Nog drie aanhoudingen in onderzoek naar Janssens signalisatie
De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft dinsdag nog drie zaakvoerders aangehouden in het onderzoek naar onregelmatigheden bij aanbestedingen van firma’s in de sector van de signalisatie. Dat werd vernomen bij het parket van Dendermonde.
Maandagavond werd Glenn Janssens, de zaakvoerder van het Lokerse signalisatiebedrijf Janssens, al aangehouden.

De federale politie van Dendermonde voerde maandag twaalf huiszoekingen uit bij firma’s in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg. Er werden vijf mensen opgepakt en voor de onderzoeksrechter gebracht. Behalve Janssens ging het om de zaakvoerders van Trafiroad uit Nazareth, Verjans Veiligheid & Signalisatie uit Hasselt en Verfaillie-Leroy en Co uit Ieper.

'De personen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting ten nadele van diverse overheden, voornamelijk lokale besturen. Dit alles kadert in het manipuleren van een aanzienlijk aantal aanbestedingen uitgeschreven door diverse steden en gemeenten in het Vlaamse landsgedeelte', aldus parketwoordvoerder Theo Byl.

De onderzoeksrechter liet vier verdachten aanhouden. Een vijfde man, die een administratieve functie vervulde bij het bedrijf in Hasselt, werd in verdenking gesteld maar vrijgelaten onder voorwaarden.