Nieuwsblad.be schenkt 'eerste drie iPhones' van Europa weg
Nieuwsblad.be geeft vanaf woensdag drie dagen lang de eerste iPhones van Europa weg. De nieuwe gsmtoestellen van Apple liggen momenteel nog niet in de rekken van Europese winkels en enkel voor Groot-Brittannië en Duitsland is met 9 november een lanceerdatum bekend.
De drie iPhones die Nieuwsblad.be wegschenkt, komen niet uit handen van Apple Benelux. Het gaat om versies die gekraakt zijn.

De iPhones zijn gekraakt omdat ze zo niet gebonden zijn aan een bepaalde sim-kaart, aldus Stijn Vercamer, marketingmanager van Het Nieuwsblad Online. In de VS kan de iPhone enkel verkocht en gebruikt worden in samenwerking met operator AT&T. In België kunnen de toestellen op deze manier niet verkocht worden omdat dat indruist tegen de wet op de koppelverkoop, aldus Vercamer.

In Groot-Brittannië worden de iPhones verkocht via operator O2 en in Duitsland enkel in samenwerking met T-Mobile, aldus Juriaan Bosman van Apple Benelux. Hij wijst erop dat de actie van Het Nieuwsblad niet in samenwerking met Apple verloopt.

De drie gsm's, die via de website van de krant gewonnen kunnen worden, werden op 'volledig legale wijze aangekocht in een Apple Store in de Verenigde Staten', aldus Vercamer. De verwijdering van de SIM-lock maakt het mogelijk dat de gsm via alle operatoren in België zal werken, zegt Vercamer.

'Voor we aan de actie begonnen, hebben we de nodige juridische vragen gesteld, en volgens ons zijn de toestellen volledig legaal', besluit hij.