De nieuwste trend in speelgoedland is het digitale fototoestel voor kinderen. Dat zeggen verschillende speelgoedproducenten en -verkopers in de marge van de uitreiking van het Speelgoed van het jaar 2007.
'Sinds vorig jaar is de vraag bij de consument enorm groot. Kinderen zijn erg nieuwsgierig en willen het toestel van de ouders gebruiken. Maar zij geven hun duur fototoestel niet zomaar weg. Voor kinderen zijn die toestellen bovendien ook moeilijk te bedienen', zegt Johan Geeroms, directeur van speelgoedketen Dreamland.

De markt speelt in op die vraag en momenteel brengen drie grote speelgoedfabrikanten (Mattel, Little Tikes en Vtech) een eigen kindvriendelijk toestel op de markt. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen met het toestel digitale foto's en videobeelden maken en bewerken op de televisie of de pc. De prijs ligt rond de 90 euro.

'Precieze verkoopcijfers zijn er nu nog niet, maar de speelgoedproducenten en -verkopers zijn het erover eens dat het digitale fototoestel voor kinderen dé commerciële hoogvlieger van het komende jaar wordt', zegt Geeroms.