Anderlecht komt in de groepsfase van de Uefa Cup voetbal uit in groep G tegen het Engelse Tottenham, het Spaanse Getafe, het Servische Hapoel Tel-Aviv en het Deense Aalborg. Dinsdagmiddag werden in het Zwitserse Nyon de 40 overblijvende teams bij loting ingedeeld in 8 groepen van 5 teams.
Jelle Van Damme, de linkerflankspeler van de landskampioen, was dinsdag met de Rode Duivels actief op de trainingsvelden in Tubeke. Hij toonde zich alvast tevreden met de loting. 'Dit is een mooie groep, een mix van verschillende speelstijlen, waarin we zeker iets moeten kunnen doen', stelde hij.

'Ik ben blij dat we met Tottenham een Engelse ploeg geloot hebben', vond Van Damme. 'Dat we met Tottenham en Getafe twee ploegen uit heel sterke competities geloot hebben? Op dit niveau zitten die er sowieso tussen. In voetbal blijft alles mogelijk, we moeten in onze eigen kansen geloven. In deze groep zie ik zeker mogelijkheden voor Anderlecht', stelde Van Damme.

Of de Uefa Cup de Brusselse club, momenteel slechts zesde in de stand, krachten gaat kosten in de Belgische competitie? 'Dat zien we wel, dat wordt afwachten', verklaarde de Rode Duivel.