Bondscoach Vandereycken ziet gretige groep
Dinsdag zetten de Rode Duivels in Tubeke hun voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland (13/10) en Armenië (17/10) verder. Zoals maandag al aangekondigd ontbraken de grieperige Marouane Fellaini en de van een lichte hersenschudding herstellende Logan Bailly. Normaal gezien zijn zij woensdag opnieuw van de partij.
De licht geblesseerde Moussa Dembele trainde nog apart. 'Het is nog een beetje afwachten met Moussa', verduidelijkte bondscoach René Vandereycken. 'Morgen of donderdag zou hij de groepstraining kunnen hervatten', stelde de bondscoach. Gabi Mudingayi, die maandag de eerste training moest missen omdat hij niet tijdig terug was van Italië, tekende wel present op de oefenvelden van het nationaal voetbalcentrum Euro 2000.

Het werd een pittige training in Tubeke. 'Iedereen is geconcentreerd en gretig. Dat is normaal, ik heb dan ook geen klachten', zei Vandereycken. 'Nieuwkomers Gillaume Gillet en Christophe Grégoire (beiden AA Gent) integreren zich goed in de groep, en zijn allebei gemotiveerd. Ze komen terecht in een goede en hechte groep met een positieve mentaliteit, zo hoort het ook', verduidelijkte de bondscoach.

'Goede groep'

Gillaume Gillet, de rechterflankverdediger van de Buffalo’s kon dat alleen maar beamen. 'Het is tot hier toe allemaal goed verlopen, dit is een goede groep vol spelers met goede kwaliteiten', stelde de 22-jarige Gillet. 'Voor mij is het iets makkelijker dat ploegmaat Christophe Grégoire ook geselecteerd is. Of ik speelkansen verwacht? Dat zien we wel, ik ben al heel blij dat ik erbij ben en dat ik kan tonen wat ik waard ben. In het voetbal kan het snel gaan. Voor mij gaat alles goed bij AA Gent en ik heb nog progressiemarge. Ik denk dat ik de ploeg zeker iets kan bijbrengen op de rechterflank', gaf Gillet mee.

De rechterflankverdediger keek ook al even vooruit naar de duels met Finland en Armenië. 'De Rode Duivels spelen nu nog vier EK-kwalificatiewedstrijden. Je begint aan elke wedstrijd met de ingesteldheid om ze te winnen, en zeker op eigen veld moeten we in staat zijn om een goede prestatie neer te zetten', vond de AA Gent-speler.

Gretige Sonck

Opvallend aanwezig op de training van dinsdag was Wesley Sonck. De aanvaller van Club Brugge was gretig, toonde zich heel gemotiveerd en vond makkelijk de weg naar de netten. Dat was ook de bondscoach niet ontgaan. 'Dat verrast me eigenlijk niet. Voor Wesley is het niet de eerste keer dat hij geselecteerd wordt. Hij kent de groep en kan zich makkelijk inpassen. Dat dat zowel op als buiten het veld gebeurt, is leuk om zien', stelde de bondscoach.