De advocaten van de 20 beklaagden in het proces L&H vragen van het Hof van Beroep meer tijd om hun verdediging voor te bereiden en de burgerlijke partijstellingen te onderzoeken.
Daarover werd dinsdagmorgen lange tijd gediscussierd en de zitting even geschorst. De advocaten stellen voor om het proces na eind volgende week op te schorten tot januari.

De burgerlijke partijen komen dinsdag voor het eerst aan het woord. Zij krijgen vijf procesdagen, tot en met donderdag 18 oktober, om hun argumenten uiteen te zetten. Voor het Hof is het afwachten of er ook gedupeerde beleggers, die zich individueel hebben aangemeld, komen pleiten.

Na donderdag 18 oktober was voorzitter Pieters bereid om het proces een maand op te schorten om de advocaten de kans te geven nog meer tijd te steken in hun verdediging op strafrechterlijk gebied. Medio november zouden zij dan die verdediging kunnen voeren, en zouden ze tijdens die debatten nog tijd hebben om zich te verdedigen op de burgerlijke partijstellingen.

De raadslui van de beklaagden zijn echter niet gewonnen voor een verdediging in twee delen. Ze stelden na een reces voor om eind volgende week, na de toelichting door de burgerlijke partijen, het proces op te schorten tot 7 januari. Het Hof staat daar niet afkerig tegen, maar wil eerst een planning krijgen van de advocaten vooraleer een beslissing te nemen.