Verstrepen wil excuses Mary
Jurgen Verstrepen vraagt publieke verontschuldigingen van ex-VRT baas Tony Mary na het uitlekken van de kost van het contract tussen VRT en Woestijnvis. Voorts eist hij inzage in alle uitbestedingscontracten van de openbare omroep.
Verstrepen stelt dat volgens Mary de politiek de schuldige van de tekorten bij de VRT was. 'Het is nu meer dan ooit duidelijk dat het vorige VRT bestuur een financieel wanbestuur was en de Vlaamse overheid nu de putten van Mary en co moet dichtgooien', stelt het Vlaams parlementslid voor Lijst Dedecker (LDD).

Verstrepen heeft de afgelopen drie jaar in de commissie Media van het Vlaams Parlement tevergeefs inzage te krijgen in de contracten van de VRT. Door een lek blijkt nu dat het contract met openbare omroep Woestijnvis jaarlijks een kleine 30 miljoen euro tot 2011 garandeert, aldus de LDD'er.

Hij vindt het onbegrijpelijk dat dergelijke geldsommen uitbesteed worden terwijl op hetzelfde moment het VRT-personeel moet besparen. Jurgen Verstrepen vraagt zich af welke lucratieve contracten er nog zijn en hoeveel overheidsgeld er nog naar bevriende bedrijven van de VRT vloeit.

Hij wil de mediaminister hierover woensdag in de plenaire zitting aan de tand voelen en eist dat commissie Media onmiddellijk inzage krijgt in alle uitbestedingscontracten van de VRT, desnoods achter gesloten deuren vanwege de confidentialiteit.