ANTWERPEN - Het Antwerpse parket heeft zondag een wetsdokter op pad gestuurd om te controleren of twee bijzitters die zich ziek hadden gemeld, daadwerkelijk ziek waren. De ene bleek wel degelijk in staat om te zetelen, over de andere heerst nog twijfel. In welke stad of gemeente de twee hun burgerplicht hadden moeten vervullen, werd nog niet vrijgegeven.

Beiden hadden een ziekenbriefje ingediend, waarin gesteld werd dat ze niet konden zetelen met de verkiezingen. De wetsdokter trof de ene 'zieke' bijzitter echter in een restaurant aan. De man weigerde eerst om zich te laten onderzoeken, maar gaf uiteindelijk toch toe. De wetsdokter oordeelde dat hij volkomen in staat was om te zetelen.

Het medisch verslag van de wetsdokter wordt aan het parket overgemaakt. De spijbelende bijzitter krijgt wellicht een minnelijke schikking van 250 euro voorgeschoteld. Als hij die niet betaald, wordt hij vervolgd en moet hij voor de rechtbank verschijnen.

De andere zieke bijzitter kampte mogelijk wel met medische problemen. De wetsdokter wil daarom nog eerst haar huisarts raadplegen, voordat hij zijn verslag opstelt en overmaakt aan het parket.