KANDAHAR - Vier Britten zijn zondag in het Afghaanse Kandahar gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag met een bomauto. Twee van hen zijn er slecht aan toe. Het voertuig met explosieven reed in op hun eigen voertuig, aldus de lokale autoriteiten.
,,Het is het werk van de vijand van Afghanistan, het was een zelfmoordaanslag'', zei de gouverneur van de provincie Kandahar, Asdullah Khalid aan het Franse persagentschap AFP. Nog volgens de gouverneur zijn de vier gewonden Britse douaniers.

Een woordvoerder van de Britse ambassade in Kaboel zegt dat hij op de hoogte is van een incident met een ambassadevoertuig in Kandahar. Of het ging om een zelfmoordaanslag en of er gewonden zijn, kon hij niet bevestigen.

Een correspondent van AFP ging ter plaatse en zag het hoofd en de ledematen van de man die met het voertuig vol explosieven op het Britse voertuig inreed.

Woensdag nog is bij een zelfmoordaanslag op een Canadese patrouille niet ver van Kandahar een kind gedood en zijn drie Canadese soldaten lichtgewond geraakt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig