BRUSSEL - In Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag een veertigtal bewoners geëvacueerd na een bomalarm in de buurt van de NAVO-gebouwen. De ontmijningsdienst van het leger kwam tot de vaststelling dat de verdachte wagen, die tot het bomalarm leidde, ongevaarlijk was.
Nadat een verdacht pakje was gevonden in een wagen, beslisten de veilligheidsdiensten zondag iets na middernacht om de wijk te ontruimen. ,,Het ging om een verdacht pakje in een auto die aan de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe stond, een onderdeel van de NAVO-buurt'', verklaarde een woordvoerder van de brandweer van Zaventem.

Het Brusselse parket liet weten dat een personeelslid van de NAVO alarm had geslagen omdat hij een man had gezien die zijn wagen achterliet aan de Leuvenstesteenweg en daarna in een andere wagen stapte. Toen ook bleek dat er een gsm zichtbaar in de wagen lag, wekte dat argwaan, vertelde de parketmagistraat.

De ontmijningsdienst van het leger kwam met robots ter plaatse en besloot dat er geen gevaar was. Rond 2.30 uur werd het alarm opgeheven en konden de omwonenden terug naar huis. De omwonenden werden tijdens het bomalarm opgevangen in de sporthal van Sint-Stevens-Woluwe.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig