JERUZALEM/TEL AVIV - Bij een zelfmoordaanslag zondagochtend in een treinstation in Naharia in het noorden van Israël, zijn volgens de Israëlische staatsradio vijf doden en tientallen zwaargewonden gevallen. Een Palestijnse beschieting van een schoolbus op de Westelijke Jordaanoever heeft diezelfde morgen aan twee Israëli's het leven gekost. Er vielen ook drie gewonden. Israëlische gevechtshelikopters hebben ondertussen vergeldingsaanvallen uitgevoerd op doelen in de Palestijnse stad Ramallah.
Bij de zelfmoordaanslag aan het treinstation bij Naharia in het noorden van Israël zijn zondagochtend zeker vijf Israëliërs gedood en zeker twintig anderen zwaargewond geraakt. Vier gewonden verkeren in kritieke toestand. Dat hebben de Israëlische radio en tv bekendgemaakt.

Ook de dader van de aanslag zou om het leven zijn gekomen. Ooggetuigen meldden dat er op het ogenblik van de aanslag vele Israëlische soldaten in het station aanwezig waren. Een woordvoerder van de Israëlische regering heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag bij de Palestijnse autoriteit gelegd.

Beschieting schoolbus

De beschieting van de schoolbus had plaats nabij de Palestijnse plaats Jiftlik, ten noorden van Jericho in Cisjordanië. Palestijnen zouden van in een andere auto die de bus voorbijreed, geschoten hebben op de Israëli's. Er zouden geen kinderen in de bus hebben gezeten. Het eerste slachtoffer was een docente. Ook de chauffeur van de minibus kwam om het leven. Enkele collega's van het slachtoffer raakten gewond. De docenten waren op weg naar hun werk, meldt de website van de krant Haaretz. De Jihad heeft de aanslag opgeëist.

Doodgeschoten

Zaterdagnacht werd een Palestijn gedood door Israëlische soldaten in de Gazastrook. Dat hebben bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdiensten gemeld. De Palestijn werd doodgeschoten toen hij de demarcatielijn tussen Gaza en Israël naderde in de buurt van Beit Hanoun.

Sinds eind september 2000, zijn er al 778 slachtoffers gevallen, waarvan 594 Palestijnen en 162 Israëli's.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig