NEW YORK - Venus Williams heeft zaterdagavond in New York de finale gewonnen van het vrouwen-enkelspel op de open Amerikaanse tenniskampioenschappen op Flushing Meadows, het vierde en laatste Grand Slamtoernooi van het jaar. Pete Sampras en Lleyton Hewitt spelen vandaag de mannefinale.
Venus Williams versloeg haar jongere zuster Serena in twee sets (6-2 en 6-4). De Amerikaanse behaalde daarmee haar tweede opeenvolgende zege in New York. Venus won ook al twee maal op Wimbledon (waaronder in juli jongstleden) en behaalde totnutoe dus al 4 grand slam-zeges. Met haar zege verdiende Venus 850.000 dollar (949.508 euro), terwijl Serena een cheque van 425.000 dollar (474.754 euro) in ontvangst mag nemen.

Het was de eerste maal in de geschiedenis van het proftennis dat twee zussen elkaar bestreden in de finale van een grand-slamtornooi. De 23.000 toeschouwers in het Arthur Ashe-stadion zagen hoe Venus (21) Serena (19) in iets meer dan één uur (69 minuten) versloeg.

Venus Williams verloor geen enkele set tijdens haar zeven wedstrijden op Flushing Meadow dit jaar. Het was de eerste maal sinds 1996 (Steffi Graf) dat een speelster haar titel op Flushing Meadow kon verlengen.

Na afloop van de wedstrijd omhelsden de zusjes Williams elkaar. ,,Ik hou van je'', verzekerde Venus haar verslagen zus. Serena toonde zich niet te fel ontgoocheld en wees erop dat ze nog jong is.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig