DELHI. Sinds een hoge rechtbank in het Indische Delhi bepaald heeft dat de autoriteiten een beloning van 2000 roepie, ongeveer 40,50 euro, moeten betalen per gevangen koe is het in de straten van Delhi één grote rodeo. De beloning staat gelijk aan een gemiddeld maandsalaris in India.
Koeien zijn heilig voor Hindoes, waaruit het merendeel van de Indiase bevolking bestaat. Er wordt geschat dat er ongeveer 35.000 koeien en ossen los rondlopen door de stad, naast de hordes wilde honden, dromedarissen en apen.

Regelmatig komt het voor dat het verkeer compleet geblokkeerd wordt door dieren die wegen oversteken. Dit veroorzaakt ook veel ongelukken. Op dit moment komen daar dus ook nog de cowboys bij die op hun motoren de koeien proberen te vangen.

De autoriteiten kunnen de stroom van binnengebrachte dieren maar net aan en geven de 2000 roepie uit in bonnen die later omgewisseld kunnen worden. De koeien moeten levend aangebracht worden, want als er ook maar het kleinste gerucht is dat er een koe iets aangedaan is, kan dit leiden tot vergeldingsaanvallen door gewelddadige menigten.