In het Oost-Vlaamse Stekene heeft donderdag een hevige brand gewoed in een tankstation, nadat een 33-jarige man benzine deed ontvlammen met een aansteker. De man wou naar eigen zeggen aantonen dat brandstof in brand steken niet gevaarlijk was.
De man wou donderdagmorgen tanken aan het pompstation Avia aan de straat Drieschouwen. Hij deed echter per ongeluk benzine in zijn bestelwagen, die op diesel rijdt. De man vond er niet beter op dan de benzine terug uit zijn voertuig te laten lopen, om daarna diesel te kunnen tanken.

In zijn eerste verklaring beweerde hij dat de benzine op de grond spontaan ontvlamde, maar uit de camerabeelden van het tankstation bleek dat de man een vriend om hulp had gebeld. De vriend, een 33-jarige man uit Sint-Gillis-Waas, kwam ter plaatse en liet de benzine uit het voertuig lopen. Daarna stak hij de brandstof bewust in brand met een aansteker. Volgens zijn verklaring wou hij zijn vriend laten zien dat dat niet gevaarlijk is.

De benzine veroorzaakte een enorme steekvlam en een vuurzee, waardoor de bestelwagen en een pompeiland van het tankstation volledig uitbrandden. Het dak van het tankstation liep zware brandschade op. De materiële schade is zeer groot, maar volgens het parket kon een grotere ramp vermeden worden. Niemand raakte gewond.

De man die de benzine aanstak werd meegenomen voor ondervraging. Hij mocht na verhoor beschikken maar riskeert op te draaien voor de schade.