Het lichaam van de vijftienjarige jongen die vorige week donderdag is verdronken in het provinciaal domein van Hofstade, vertoonde geen tekenen van geweld. Dat blijkt uit de autopsie die op het lichaam is uitgevoerd, zo meldt het Brusselse parket. Een vriend van de drenkeling had beweerd dat het slachtoffer een klap met een roeispaan had gekregen toen hij zich aan boord van een roeibootje wou hijsen, maar van die klap zijn geen sporen gevonden.
De vijftienjarige Georgische jongen uit de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node was vorige week donderdag samen met een vriend aan het zwemmen in een onbewaakte zone van de vijver van het provinciaal domein toen beiden in moeilijkheden kwamen, vermoedelijk door krampen. De vriend kon nog aan wal geraken, maar de jongen zelf verdween onder water.

Gedurende twee dagen, donderdag en vrijdag, werd naar de jongeman gezocht met duikers, een helikopter en sonarapparatuur, maar zonder succes. Maandag kwam zijn lichaam dan spontaan bovendrijven.

Op vraag van het Brusselse parket is woensdag op het lijk een autopsie uitgevoerd. De vriend van de drenkeling had immers beweerd dat de jongen geprobeerd had zich in veiligheid te brengen door zich aan boord van een roeibootje te hijsen maar dat de inzittenden van dat bootje hem met een roeispaan weggeslagen zouden hebben. De roeiers zelf ontkenden dat en er was geen enkele andere getuige van het incident.

Tijdens de autopsie op het lichaam is geen enkel spoor van geweld aangetroffen, zo meldt het Brusselse parket. De jongeman is wel degelijk overleden door verdrinking.