Een van de twee mannen die woensdag opgepakt werden nadat ze in het Oost-Vlaamse Ninove met een laptop aan het surfen waren op het draadloos netwerk van een buurtbewoner, is aangehouden voor hacking en heling. De laptop bleek gestolen, meldt het parket van Dendermonde.

De verdachten, 35 en 28 jaar oud, werden betrapt toen ze met hun voertuig geparkeerd stonden voor de woning van het slachtoffer aan de Oude Kaai in Ninove. Ze waren met hun laptop op het internet aan het surfen via het draadloos netwerk van de bewoner. De twee erkenden de feiten maar zagen er geen graten in.

Ze werden beiden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor hacking, omdat ze zich op onregelmatige manier toegang hadden verschaft tot het informaticasysteem van een derde. De 28-jarige man werd aangehouden voor hacking en heling, de andere man werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld.

Het is in het arrondissement Dendermonde niet de eerste keer dat de praktijk, bekend als WiFi-liften, tot een vervolging voor de rechtbank leidt. Vorig jaar moest een 22-jarige man uit Sint-Gillis-Waas zich voor gelijkaardige feiten voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De jongeman riskeerde een jaar celstraf maar kreeg toen de gunst van de opschorting.