Inbrekers kraken Lidl met zware explosieven
Foto: kms
Bij een inbraak in het Lidl-warenhuis in het Vlaams-Brabantse Zemst hebben dieven woensdagnacht gebruik gemaakt van explosieven, vermoedelijk om de brandkast op te blazen. Door de explosie sneuvelden alle ruiten van het warenhuis, raakte de volledige inboedel vernield, werd het dak opgelicht en werd het gehele gebouw uit zijn voegen gerukt.
Bij de gewelddadige inbraak in het Lidl-warenhuis in Zemst hebben de daders geen buit gemaakt. Uiteindelijk bleek de belangrijkste kluis van de winkel bestand tegen de explosieven. Twee van de brandkasten waren leeg maar de derde, de grootste en ongekraakte, bevatte de dagopbrengsten van de vorige dag. Dat meldt het Brusselse parket.

Buurtbewoners waren omstreeks 3u door de klap wakker geworden en zagen twee inbrekers, gewapend met wat automatische geweren van het type kalasjnikov leken, wegvluchten in een zwarte Golf.

Toen de politie ter plaatse kwam, riep ze uit veiligheidsoverwegingen de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, ter plaatse om te onderzoeken of er nog onontplofte explosieven lagen. Dat bleek niet het geval.Die verklaarden na onderzoek de site veilig, waarna de politie aan het speurwerk kon beginnen. Het onderzoek wordt gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Asse.