Michael Jackson zonder hersenen in kist
Foto: ap
Tijdens de herdenkingsplechtigheid dinsdagavond lag Michael Jackson in de kist, maar zijn hersenen waren nog bij de lijkschouwer. De King of Pop zal pas begraven worden als die klaar is met zijn onderzoek.
'Als we klaar zijn met het onderzoek worden de hersenen teruggeplaatst', verklaarde Lijkschouwer Ed Winter aan de Huffington Post. 'De familie Jackson zal het lichaam van Michael niet begraven tot het helemaal compleet is.'

Doodsoorzaak onbekend

De overlijdensakte van Michael Jackson, die dinsdag werd afgeleverd in Los Angeles, vermeldt de doodsoorzaak van de King of Pop niet. Het blijft vooralsnog een mysterie wat de zanger op 25 juni velde.

Op de overlijdensakte staat wel te lezen dat Jackson zal worden begraven op het kerkhof Forest Lawn, waar dinsdag al een ceremonie voor de naasten van de overleden zanger werd gehouden. Dat zou evenwel slechts een tijdelijke rustplaats zijn.

Beroep: muzikant

Op de overlijdensakte is verder te lezen dat zijn zus Latoya Jackson de autoriteiten informeerde over het overlijden. 'Michael Joseph Jackson, gescheiden, zwarte huidskleur, overleed op 25 juni 2009, 14.26 uur', meldt het document. Bij beroep staat 'muzikant' ingevuld, '45 jaar werkzaam in de amusementssector'. Het vermelde adres is dat van zijn ouders, in Los Angeles.