VLM Airlines, dat binnenkort wordt omgedoopt tot CityJet, vliegt op vrijdag 17 juli voor het laatst tussen Brussels Airport en London City. Dat bevestigde Johan Vanneste, de algemeen directeur van de regionale luchtvaartmaatschappij, in De Tijd. De luchtvaartmaatschappij maakt sinds vorig jaar deel uit van Air France-KLM.
VLM opende de lijn in november 2001, enkele dagen na het faillissement van Sabena, met een Fokker 50. Op het hoogtepunt waren er zeven retourvluchten per dag, eerst in samenwerking (code share) met Brussels Airlines, daarna met Virgin Express. Maar de voorbije jaren werd de frequentie systematisch afgebouwd en nu houdt VLM Airlines het voor bekeken.

De concurrentie van de Eurostar en vooral ook de crisis in de financiële sector - een belangrijk cliënteel - duwden zowel het volume als de opbrengsten naar omlaag.

Het is niet de enige capaciteitsvermindering bij VLM. Vanaf volgende week schrapt de luchtvaartmaatschappij ook haar middagvlucht tussen Antwerpen en Frankfurt. In augustus wordt de lijn zelfs tijdelijk volledig gestopt, in september hervat de luchtvaartmaatschappij opnieuw haar drie dagelijkse vluchten. De verbinding met Frankfurt werd pas op 4 mei van dit jaar geopend en is tot nog toe zeker geen commercieel succes.