Vaessen, de oud-adviseur van prins Laurent, stelde maandag zijn boek 'Een Prinselijk Proces. De Coburgers, het koningskind en hun kolonel', voor. Dat boek haalde vorige week al de pers en Vaessen zei maandag bij voorstelling dat hij, 'in tegenstelling tot wat in de media is beschreven, op geen enkel moment beschuldigingen uit aan het adres van koning Albert II in verband met het dodelijk ongeval in Stavelot, in 1972.'
'Ik kan me moeilijk inbeelden dat Vaessen het over VTM heeft', zegt VTM-nieuwsbaas Eric Goens. VTM pakte donderdag uit met een reportage over Vaessens boek, verschillende kranten pikten het item op.

'Het kenmerk van televisie is net dat het moeilijk is om iemand verkeerd te citeren, omdat je die persoon zelf aan het woord laat', aldus Goens. 'Dat is misschien mogelijk in een hele korte quote waarin nuances zijn weggesneden, maar het ging om een reportage van veertig minuten, waarin Vaessen omstandig aan het woord is geweest. Het is moeilijk daarin iemands woorden te verdraaien'.

Goens noemt Vaessens uithaal tot slot de 'gebruikelijke verdedigingstactiek van iemand die in het nauw is gedreven. Schieten op de pianist'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig