Gert Steegmans heeft de tweede rit in de Tour gewonnen. Na een val in de laatste kilometers sprintte een select groepje voor de zege. Steegmans leek Boonen naar de zege te loodsen, maar de meesterknecht reed nog voor de Balenaar over de streep.
De etappe tussen Duinkerke en Gent werd gekleurd door een lange ontsnapping. Marcel Sieberg (Milram), Ruben Perez (Euskaltel) en Cédric Herve (Agritubel) vielen al na 18 kilometer aan en fietsten al snel een voorsprong van 5 minuten bij elkaar.

De drie werkten goed samen en het peloton liet begaan. De sprintersploegen hielden alles onder controle en de drie leiders werden pas op 3 kilometer van de aankomst ingelopen. Gent kon zich opmaken voor een koninklijke sprint.

Valpartij

De finale werd echter ontsierd door een valpartij. Een renner van Milram raakte het achterwiel van Tom Boonen en ging neer. Zo goed als iedereen achter hem lag erbij of werd opgehouden. Ook gele trui Fabian Cancellara ging tegen de vlakte. Maar omdat de val binnen de laatste 3km gebeurde, worden er geen tijdsverschillen aangerekend.

Het werd dus een sprint met een beperkt groepje topsprinters. De aankomststrook aan de Charles de Kerchovelaan liep licht bergop. Gert Steegmans trok de sprint aan voor Tom Boonen en de twee rukten zich los van de rest. Boonen zette aan om de kop van Steegmans over te nemen, maar geraakte zijn ploegmaat niet meer voorbij.

Quickstep demonstreert dus in Gent met een eerste en een tweede plaats. Tom Boonen doet ook een goede zaak in het puntenklassement: hij neemt de groene trui over van Robbie McEwen, die zesde werd.

Uitslag rit 2 Duinkerke - Gent
1. Gert Steegmans
2. Tom Boonen
3. Filippo Pozzato (Ita)
4. Robert Hunter (Z-Afr)
5. Romain Feillu (Fra)
6. Robbie McEwen (Aus)
7. Erik Zabel (Dui)
8. Heinrich Haussler (Dui)
9. Oscar Freire (Spa)
10. Sébastien Chavanel (Fra)