Boonen: 'Ik ga hulp zoeken'
Foto: vrt
Tom Boonen zegt in een eerste reactie op het nieuwe cocaïneverhaal dat hij professionele hulp zal zoeken. De renner geeft toe dat hij grenzen overschrijdt als hij 'drie maanden als een pater geleefd heeft'.
'Het is voor mij ook nog niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is', verklaart Tom Boonen aan vrt. 'Ik ben op stap geweest de dag voor de controle, 's avonds ben ik nog wat blijven drinken en blijkbaar moet ik daar iets gebruikt hebben'. Volgens Boonen had hij een black-out en weet hij dus niet meer wat er precies gebeurd is.

'Het is voor mij een heel moeilijk moment', gaat de wielrenner verder. 'Ik heb een paar grenzen die ik moet overschrijden in mijn hoofd en dan ben ik blijkbaar iemand anders. Het is net of iemand anders in mijn hoofd dit gedaan heeft en ik de gevolgen nu moet dragen'. 

Boonen denkt niet dat hij een cocaïneprobleem heeft, maar dat het fout loopt als hij te veel drinkt. '364 dagen op een jaar gaat het perfect, maar als ik dan eens te veel drink, ben ik precies iemand anders. Daar ga ik nu proberen om hulp voor te zoeken. Iemand moet me leren begrijpen wat er gebeurt als ik te veel drink.' Welke hulp precies weet Boonen nog niet.

Met zijn eigen toekomst is de renner momenteel nog niet bezig, hij denkt eerder aan de gevolgen voor de ploeg. 'Mijn ploegmaten zijn ook vrienden, ik zou daar echt kapot van zijn mocht er iets gebeuren met de ploeg'.

'Ook vorig jaar zat ik er helemaal door en nu begint het opnieuw. Ik heb nu wat tijd nodig voor mezelf en m'n familie. Privé ben ik heel gelukkig, alleen moet ik dit nog overwinnen. Ik vind dit erger voor mijn ploeg dan voor mezelf.'

'Een paar uur geleden was ik nog een wrak. Ik ben geen moordenaar, maar zo word ik wel bekeken. Ik krijg veel steun van iedereen, omdat ik ook goed bezig was. Of ik nog renner blijf? Dat is nu het minste van mijn zorgen.'

Lore zegt in een korte reactie dat ze zich ook niet goed voelt bij de situatie, maar Tom volledig steunt. 'We zijn er allemaal voor Tom, en de wereld mag weten dat we hem steunen en helpen waar nodig.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig