Rapper Kaye Styles veroordeeld tot 3 maand cel
De Leuvense correctionele rechtbank heeft woensdag Kaye Styles veroordeeld tot 3 maand gevangenisstraf voor de heling van een gsm. Omdat de rapper niet op de zitting van de rechtbank kwam opdagen, gebeurde de veroordeling bij verstek. Hij kan dus nog verzet aantekenen tegen zijn veroordeling.
De man die de gsm gestolen had, kreeg een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel.

De feiten dateren van mei 2004. De 24-jarige Iraniër Ehsan K. overviel in de nacht van 9 op 10 mei in Leuven twee mensen. Hij bedreigde hen met een sleutel en met een boksijzer en ging er vandoor met 60 euro en een gsm. Die gsm werd later diezelfde nacht teruggevonden in het bezit van rapper Kaye Styles.

Later diezelfde maand overviel Ehsan K. nog een derde slachtoffer. Ook die bedreigde hij met een boksijzer en maakte hij 14 euro afhandig. Het duurde evenwel niet lang voor K. werd opgepakt.

Bij de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank bleek dat Ehsan K. intussen zijn leven verbeterd had en een restaurant had geopend. Omdat de man ook zijn slachtoffers had vergoed, vond de rechter een effectieve gevangenisstraf niet meer op haar plaats en K. kreeg een jaar cel met uitstel.

Kaye Styles bleef afwezig en kon zo niet uitleggen hoe hij in het bezit van de gestolen gsm was geraakt. Daarom werd de rapper schuldig bevonden aan heling en bij verstek veroordeeld tot 3 maand cel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in