Dedecker legt lat op 8 procent
ANTWERPEN - Geen aankondiging van nieuwe politieke zwaargewichten bij de officiële bekendmaking van de kamerlijst Dedecker (LDD) voor de provincie Antwerpen dinsdagavond. Wel de ambitie om meer dan de kiesdrempel te halen.
‘We stralen dynamiek uit en gaan de hele provincie veroveren’, sprak lijsttrekker Jurgen Verstrepen. De nieuwe partij legt de lat bij de verkiezingen van 10 juni voor zichzelf op 8 procent.

‘Volgens een peiling van CD&V hebben we een kiespotentieel van 16 procent’, stelde stichter Jean-Marie Dedecker. ‘De helft daarvan, wat neerkomt op het dubbele van Spirit en N-VA, zouden we moeten kunnen binnenhalen. Een stem op LDD is geen verloren stem. Wij kunnen wel degelijk het verschil maken.’

Zoals eerder bekend raakte, trekt Ex-Vlaams Belanger Jürgen Verstrepen de Antwerpse lijst. Hij wordt gevolgd door oud-gedeputeerde voor Open VLD Martine De Graef. De derde plaats is voor Patrick Tersago, eveneens ex-Open-VLD’er en gewezen waarnemend burgemeester van Lier. Raymond Van Gaever, broer van Vlaams parlementslid Freddy Van Gaever (Vlaams Belang), trekt op de dertiende plaats de tweede kolom van de Antwerpse lijst. ‘Voorts hebben we een team met gemotiveerde mensen die in een alternatief, in rechtse politiek geloven,’ aldus nog Verstrepen. ‘We laten de rechtse kant niet langer monopoliseren door één partij.’

Dedecker pleitte onder meer voor het behoud van de kerncentrales en een gezond migrantenbeleid. ‘Al de programmapunten zijn ingegeven door ‘gezond verstand’ en moeten het Vlaams Belang, zeker hier in Antwerpen, afkalven’, luidde het.