LOS ANGELES - In de tweede ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) zijn de Minnesota Timberwolves zaterdag in een best-of-seven-ontmoeting naast de Sacramento Kings gekomen. Minnesota won in eigen huis met 94-89, en bracht zo de stand op 1-1.
Minnesota had de eerste wedstrijd in eigen huis verloren, maar was dit keer beter bij de les. Halfweg stond het 14 punten voor, en bij het begin van het vierde kwart leidde het nog steeds (73-70). Maar dan stokten de Timberwolves en met nog 4:11 op de klok stonden ze 10 punten achter (78-88).

Een time-out bracht echter redding, en de Wolves gingen op en over de Kings, onder meer dankzij Sam Cassell, die 8 van zijn 19 punten in de laatste drie minuten scoorde.

Voor Minnesota eindigden naast Cassell nog vier spelers in de dubbele punten: Kevin Garnett (28 punten, 11 rebounds), Latrell Sprewell (15 ptn), Fred Hoiberg (13) en Trenton Hassell (12).

In de tweede wedstrijd op zaterdag, tussen Indiana en Miami in de Eastern Conference, waren de Pacers in eigen huis het sterkst: 91-80. Indiana staat nu 2-0 voor in deze best-of-seven; maandag staat in Miami de derde wedstrijd op het programma.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig