PARIJS - Het vertrouwen tussen Walter Godefroot en Jan Ullrich is zoek. De Telekommanager slingerde zijn kopman zware verwijten naar het hoofd in de donderdageditie van de Franse sportkrant L'Equipe, nadat die eerder deze week forfait gaf voor de Ronde van Frankrijk. Onze landgenoot beschuldigde de Tourwinnaar van '97 van "onprofessioneel gedrag".
Op 1 mei veroorzaakte Ullrich in Freiburg met een glaasje teveel op een ongeval (met enkel materiële schade, nvdr), waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. "Zoiets doet men niet als prof. Dat voorval besmeurt zijn naam als kampioen en ook de goede naam van het hele team", aldus Godefroot in het dagblad.

'Gebrek aan professionaliteit'

De manager is ook de mening toegedaan, dat de knieblessure die de oorzaak is van Ullrichs forfait voor de Tour, wel eens zou kunnen te maken hebben met "een gebrek aan professionaliteit".

"Door de afwezigheid van Ullrich zijn de plannen van Telekom voor de Tour de Franse helemaal overhoop geworpen", schat Godefroot de situatie in. Hij zet nu alles op ritzeges en een zevende groene trui voor Erik Zabel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig