Twee mannen aangehouden na dodelijk ongeval Leuven
Foto: kms
De twee mannen die gisteren het zware ongeval in Leuven veroorzaakten, waarbij een vrouw en drie kinderen omkwamen, zijn aangehouden. Dat meldt het Leuvense parket. De twee Roemenen, 18 en 20 jaar, worden beschuldigd van onopzettelijke doodslag door verkeersongeval en inbreuken op de drugwet.
Ze hadden vrijdagavond xtc gebruikt en waren op het moment van het ongeval nog onder invloed van de drugs.

Het is nog steeds niet duidelijk wie van de twee nu achter het stuur zat van de wagen die het ongeval veroorzaakte. Volgens het parket zijn de verklaringen van de twee daarover met elkaar in tegenstrijd en komen ze ook niet overeen met de vaststellingen van het onderzoek. Daarom heeft de onderzoeksrechter beslist hen allebei aan te houden. Vrijdag zullen ze voor de raadkamer verschijnen.

De twee Roemenen zaten in een pick-uptruck die zaterdagmiddag vanuit de Herendreef de Waversebaan opreed. Ze deden dat aan een onaangepaste snelheid en negeerden een stopteken. Daardoor reden ze een Volkswagen Polo aan waarin een vrouw, haar dochter en twee vriendinnetjes. De vrouw en de drie kinderen overleefden de klap niet. De twee Roemenen liepen lichte verwondingen op.