ANTWERPEN - Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft het parket van Antwerpen ingelicht over de racistische mail die enkele Antwerpse stadsambtenaren hebben gekregen. Dat zegt een woordvoerder van het centrum. De afzender, Geert Brouwers van het Vlaams Belang, zegt dat hij de mail enkel naar kennissen heeft verstuurd.
Gisteravond raakte bekend dat enkele ambtenaren het bericht in hun interne mailbox hadden ontvangen. De mail zou afkomstig zijn van Brouwers, die in de Antwerpse gemeenteraad zetelt.

Hij ontkent dat hij de mail naar de ambtenaren heeft verstuurd. Brouwers zei vandaag dat hij de mail zelf had ontvangen en heeft doorgestuurd naar enkele kennissen uit zijn persoonlijk adresboek. Het gemeenteraadslid heeft geen verklaring voor het feit dat de mail bij de ambtenaren terecht is gekomen.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft in de loop van dinsdag en woensdag een viertal meldingen gekregen van allochtone ambtenaren die de mail hebben ontvangen, aldus een woordvoerder.

Volgens hem waren de betrokkenen verbolgen over de mail. Het Centrum heeft de zaak aan het Antwerps parket gesignaleerd. Een officiële klacht is niet ingediend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in