Tom Boonen wint derde rit in Qatar
Foto: photo news
Tom Boonen heeft de derde rit gewonnen in de Ronde van Qatar. Hij haalde het in een massasprint van Heinrich Haussler (Cervélo) en Baden Cooke (Saxo Bank). Kenny De Haes werd vierde, Benatti vijfde. De spurt werd ontsierd door een stevige valpartij.

Op 40 kilometer van de streep werden de twee vluchters, de Belg Steven Van Vooren (Topsport Vlaanderen) en de Let Gatis Smukulis, door het peloton gegrepen. Nadien hielden Garmin en Quick Step alles goed samen zodat Boonen nog eens een zege kon behalen in een massaspurt. Voor Boonen was het al zijn 16de overwinning in de Ronde van Qatar.

Ciolek breekt sleutelbeen

Het grootste slachtoffer van de valpartij in de slotmeters bleek Gerald Ciolek (Milram) te zijn. De 23-jarige Duitser liep een breuk aan het sleutelbeen op. Hij werd al gerepatrieerd naar Duitsland, waar zal moeten blijken of een operatie al dan niet noodzakelijk is. In ieder geval zal hij enkele weken aan de kant staan.

Ook Cioleks ploegmaat Roger Kluge raakte betrokken in de valpartij, maar de 24-jarige Duitser stapte terug op de fiets om zijn leidersplaats als beste jongere veilig te stellen.