Jef Tavernier voor even leerkracht
Vlaams parlementslid Jef Tavernier (Groen!) helpt deze morgen in de kleuterschool De Speelkriebel in Kessel-Lo een leerkracht met een klas van 25 kleuters. Op deze manier wil hij de overvolle kleuterklassen aanklagen.
Het jaar van de kleuter vormde begin deze week voor heel wat kranten de aanleiding om de overvolle kleuterklassen op de voorgrond te plaatsen. Vlaams parkementslid Jef Tavernier grijpt nu ook zijn kans om het probleem in de kijker te zetten.

‘Naar aanleiding van het jaar van de kleuter heeft de minister uitgepakt met een nieuw systeem waarbij men sneller lestijden kon bekomen voor bijkomende kleuters. In de praktijk levert dit echter niet veel op. De vooruitgang wordt geschat op nauwelijks één procent. Ondanks de grote verklaringen van de minister blijven de kleuterklassen veel te groot. Er moet dus nog meer geïnvesteerd worden in bijkomende lestijden’, meent Tavernier. Deze middag zal hij in het Vlaams parlement het beleid van onderwijsminister Frank Vandenbroucke (SP.A) op de korrel nemen.

Parlementslid Tavernier deelt het standpunt van de Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen dat kleuterklassen vanaf 26 kindjes moeten gesplitst worden, om goed onderwijs te kunnen garanderen. Volgens hem moeten scholen een nieuwe voltijdse leerkracht kunnen aanwerven als de kleuterklassen meer dan 25 leerlingen tellen. Tavernier wil onderwijsminister Frank Vandenbroucke vragen structurele maatregelen te nemen om de kleuterklassen verder te verkleinen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in