LONDEN - De Britse tennisser Greg Rusedski is betrapt op het gebruik van nandrolon. Dat heeft hij gisteren toegegeven aan het Britse televisiestation Sky News. Rusedski ontkent dat hij verboden middelen heeft gebruikt.
,,Ik kan de geruchten bevestigen die in de pers de ronde doen: bij een controle is in een urinestaal van mij een kleine hoeveelheid nandrolon gevonden'', aldus de 30-jarige Brit van Canadese afkomst. ,,Op 9 februari moet ik me in Montreal verantwoorden. Als de situatie eenmaal is uitgeklaard, zal blijken dat ik onschuldig ben. Ik heb nu en in het verleden nooit producten gebruikt die mijn prestaties moesten verbeteren'', verzekert Rusedski.

De speler, die in oktober 1997 de vierde plaats op de wereldranglijst bereikte, is vandaag teruggevallen naar de 119de stek. Rusedski staat bekend voor zijn snelle opslagen. In 1998 haalde hij op het toernooi van Indian Wells een opslagsnelheid van 240 km/u. Zijn beste prestatie op een Grand Slam dateert al van 1997. Toen bereikte hij de kwartfinales op Wimbledon en verloor hij de finale van de US Open.