Google.be opnieuw Site van het jaar
Foto: rr
BRUSSEL - De Belgische versie van de populaire zoeksite Google is door de Belgische internetgebruikers voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot de beste professionele site van het jaar. Deze verkiezing werd al voor de tiende keer georganiseerd door Clickx Magazine.

Bij de professionele websites werd Kinepolis tweede, na winnaar Google. Mappy.com is derde.

Bij de amateurwebsites ging de winst naar Fietsroute.org. Tweede werd Brandstofprijzen.be, en Winprijzen.be veroverde de derde stek.

Winnaar in de categorie weblogs werd 2girls.skynetblogs.be. Dewereldvankaat.be en Zonderzever.be vervolledigen de top-drie.

De redactie van Clickx selecteerde de voorbije maanden honderd professionele en evenveel door amateurs gemaakte sites die voor deze prijs in aanmerking kwamen. Net als vorig jaar was er ook dit jaar een afzonderlijke categorie voor weblogs.

Op de site www.sitevanhetjaar.be konden bezoekers twee weken lang hun top-drie invullen. De meeste deelnemers riepen hun bezoekers ook op om hen te stemmen door het logo van de wedstrijd op hun homepage te zetten.

De tiende editie werd een recordeditie. 71.845 verschillende surfers brachten hun stem uit in de categorie professionele sites. Meer dan 50.000 mensen stemden in de categorie amateursites. 23.177 mensen brachten een stem uit in de categorie weblogs.

Professionele websites:
1. Google.be
2. Kinepolis.be
3. Mappy.com
4. HLN.be
5. Vrtnieuws.net
6. Nieuwsblad.be
7. Seniorennet.be
8. Vlaanderen-vakantieland.be
9. Vlaanderen.be
10. Zattevrienden.be

Amateurwebsites:
1. Fietsroute.org
2. Brandstofprijzen.be
3. Winprijzen.be
4. Moppensite.be
5. Biergids.be
6. Belgische-lotto.be
7. Digitale-foto.be
8. Chiro.be
9. Anderlecht-online.be
10. Gratiz.be

Weblog:
1. 2girls.skynetblogs.be
2. Dewereldvankaat.be
3. Zonderzever.be
4. Spaansetapas.be
5. Kopjekoffie.be
6. Annelissen.blogspot.com
7. Dewaarheid.skynetblogs.be
8. Zinloos.be
9. Debitches.be
10. Duizendeneennachtgedachten.blogspot.com