De Tongerse onderzoeksrechter heeft zondag een 40-jarige man uit Maasmechelen aangehouden en opgesloten in de Hasseltse gevangenis op verdenking van doodslag op zijn 51-jarige vriendin, met wie hij samenwoonde.
De man trof naar eigen zeggen zaterdagvoormiddag zijn vriendin dood aan in bed. Hij was naast de vrouw wakker geworden en ontdekte dat ze geen teken van leven gaf. Rond 9.30 uur belde hij de 100-centrale.

Het parket van Tongeren gaat er van uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven kwam. Het koppel woonde in een appartement op de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen. De hulpdiensten, die ter plaatse kwamen, stelden vast er iets raars was in het appartement.

'Er waren aanwijzingen om te spreken van een misdrijf. Daarom zijn we ter plaatse afgestapt. Zondagvoormiddag had een autopsie plaats op het stoffelijk overschot van de vrouw, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Er gebeurde ook een inwendige lijkschouwing en het is wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek', vertelt Katja Vandoren, parketmagistraat van het Tongerse gerecht.

De politie moet het buurtonderzoek nog voeren, maar voorlopig zijn er geen getuigen. Het gerecht houdt dus nog alle pistes open in het onderzoek naar de doodslag.