Niels Albert wint in millimetersprint van Zdenek Stybar
Zdenek Stybar komt steeds dichter bij Niels Albert, maar ook in Nommay moest hij de duimen leggen. Zij het met slechts vijf centimeter.photopresse.be Foto: © HANS DEVEUSTER
Niels Albert blijft aan 100% scoren in de Wereldbeker. Na het Italiaanse Treviso en het Tsjechische Plzen was hij nu ook in het Franse Nommay de snelste. Na een spannende eindsprint versloeg hij de Tsjech Zdenek Stybar. Sven Nys werd op enkele seconden derde.

Albert en Stybar profiteerden van een windstilte bij de koplopers en slopen op kousenvoeten weg. Sven Nys liet vanop de tweede rij rustig begaan. Achter de twee koplopers werd niet echt gekoerst waardoor ze al snel veertig seconden voorsprong cadeau kregen.

In de tweede helft van de cross ging Nys dan toch een paar keer aan de boom schudden. Aangezien de kemphanen vooraan elkaar beloerden smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon.

Albert en Stybar speelden een taktisch spelletje maar bleven net uit de greep van Nys en co.

In een prangend spurtje hield Albert nipt de op papier snellere Stybar af. Hij behaalde zo zijn derde zege in de Wereldbeker en scoort voorlopig aan 100%

Een gefrustreerde Stybar werd tweede, Nys derde op negen seconden. Kevin Pauwels belandde voor de vijfde maal dit seizoen op plaats vier. De rest van de Belgen viel buiten de top tien.

De vierde WB-manche wordt op 28 november in Koksijde gereden.