Bij een busongeval in Nepal zijn zondag minstens twaalf mensen omgekomen. Er vielen ook verschillende gewonden.  Op een snelweg in de bergen raakte de bus van de weg af en stortte naar beneden. Dat meldt de politie.

De bus stortte ongeveer 200 meter naar beneden. Het ongeluk vond plaats bij het dorpje Hungasapur, 320 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu. De politie zei dat de meeste slachtoffers stierven doordat ze verpletterd werden.

Het ongeval gebeurde op een onverharde weg. Door landverschuivingen die veroorzaakt werden door de hevige regenval vorige maand, was de toestand van de weg nog verslechterd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar de slechte staat van de weg zou een rol kunnen spelen.

Reddingsteams waren onderweg, maar de plek van het ongeval was lastig bereikbaar en in het onherbergzame gebied is geen telefoonverkeer mogelijk.

Verkeersongevallen met openbare bussen komen vaak voor in Nepal, omdat ze dikwijls overvol zitten en slecht onderhouden zijn. Een meerderheid van de ongevallen is volgens de politie ook te wijten aan het roekeloze rijgedrag van chauffeurs, die geen veiligheidsmaatregelen nemen op gevaarlijke wegen in de bergen.