De gasontploffing in een woning aan de Nijlensesteenweg in Bevel bij Nijlen is mogelijk het gevolg van een familiedrama. Het parket van Mechelen heeft de aanstelling van een onderzoeksrechter gevorderd om na te gaan of de bewoner, een 37-jarige vader van twee kinderen, de ontploffing niet zelf veroorzaakt heeft. De voorlopige tenlastelegging luidt dubbele poging tot moord.

Zijn twee kinderen werden door een koelbloedige passant uit de woning gehaald. Zij waren er minder erg aan toe, dan hun vader, die zwaar gewond raakte. Dat werd vernomen bij de brandweer. 'Op het moment van de ontploffing kwam iemand voorbijgereden met een bestelwagen', zegt brandweercommandant Danny Theunen. 'Die is onmiddellijk uit de wagen gesprongen en heeft de twee kinderen uit de woning gehaald'. De vader was op eigen krachten naar buiten gevlucht, maar was er erg aan toe.

De ontploffing gebeurde even voor 4 uur. De bestelwagen werd door de drukverplaatsing zelfs een stuk opzij geblazen. Toch hield de bestuurder het hoofd koel.

De schade is enorm: de achterbouw van het huis werd volledig weggeblazen door de explosie en de voorkant werd vernield door de brand die daarop volgde.