Averbode0 - Roeselare3
Roeselare speelde in de eerste twee sets echt demonstratievolleybal. Marcus werd netjes uit de wedstrijd geserveerd en aanvallend lieten de leiders gestuurd door een schitterende Depestele nauwelijks een steekje vallen. Averbode moest dan ook de wet van de sterkste ondergaan. 5-10, 10-19 en 17-25 in de eerste en 6-11, 10-19 en 15-25 in de tweede set.
In de derde set gooide de thuisploeg met Nuijts, Melis en Van Den Bosch drie verse krachten in de strijd. Averbode speelde nu mee, knokte zich van 3-6 naar 17-17 en onder impuls van een uitstekende Melis versierde het twee setballen. De wedstrijd eindigde echter op een anticlimax toen Dos Santos bij 25-26 ver buiten sloeg, maar de scheidsrechter als enige een netfout zag. Roeselare is zo de enige ongeslagen ploeg in de liga. (lgh)

Sets: 17-25, 15-25, 25-27.
Averbode: Rosiers, Van Hirtum, Deville, Eloi, Siquieira, Marcus. Libero: Geerinckx. Kwamen in: Melis, Nuijts, Van Den Bosch en Roalkvam.
Roeselare: Vlam, Depestele, Verhelst, Verhanneman, Danilo Dos Santos. Libero: Callebert. Kwam in: Contreras.

Halen 0 - Maaseik3
In het begin van de eerste set hield Halen de bezoekers in bedwang tot 8-9, maar daarna volgde een walkover naar 16-25. In de tweede set ging Noliko op dat elan door en werd het vlug 4-12. Halen kwam even terug naar 14-18 maar de set eindigde op 17-25 in het voordeel van de bezoekers.
De derde set was net als de vorige twee sets. De thuisploeg had heel wat moeite met Niels Klapwijk en Jelte Maan en de walkover van Maaseik was compleet met 11-25 in de derde set.
Ondanks de afstraffing waren er bij Halen af en toe mooie dingen te zien, maar het kon nooit een vuist maken tegen de oppermachtige bezoekers. (egq)

Sets: 16-25, 17-25, 11-25.
Halen: van Jaarsveld, Gielens, Bruyndonckx, Luyten, Van Walle. Libero: Blairon. Kwamen in: Van Den Eynde en Koekelkoren.
Maaseik: Viafara, Lopes, Maan, Schrijvers, Klapwijk, Van De Voorde. Libero: Derkoningen. Kwamen in: niemand.

Asse-Lennik3 - Guibertin0
De thuisploeg nam in de eerste set via Claes en Wounembaina een snelle start. Van 6-1 ging het naar 16-9 en 19-13. Guibertin speelde slordig maar Bartha vanop de service en Klar konden de kloof toch verkleinen: 23-18. Dominguez rondde echter af: 25-20.
Guibertin overtroefde via Bartha en Traore in het begin van de tweede beurt Asse-Lennik: 1-5. Maar Dominguez bracht zijn ploeg langszij: 5-5. Guibertin nam bij 12-15 via Traore nog even afstand maar een sterke Claes op de service en Wounembaina brachten de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd: 19-16. Verhees zorgde voor de setwinst.
De Limburgse middenblokker van Asse-Lennik had ook een groot aandeel in de vlotte voorsprong van zijn ploeg in de derde set: 10-4. Guibertin was moegestreden en leed zwaar setverlies: 25-11. (sg)

Sets: 25-20, 25-21, 25-11.
Asse-Lennik: Van Gendt, Claes, Kranenborg, Dominguez, Wounembaina, Verhees. Libero: Van Renterghem. Kwamen in: Valkiers en De Brabandere.
Guibertin: Bartha, Klar, Traore, Bolehovsky, Lecat, Fernandes. Libero: Lejeune. Kwam in: Hamelryckx.

Antwerpen3 - Puurs1
Puurs begon verrassend met Nolf als libero, terwijl Van Calster geregeld inviel als receptiespeler. Via de opslagen van de ingekomen Rochtus en het blok van Biset, geraakten de bezoekers aan een eerste setwinst. Maar nadien kwam Krolis op temperatuur en geholpen door het middenblok en het duo Van Goethem-Haesevoets zette Antwerpen de scheve situatie recht.
In de vierde set ging het plots allemaal veel vlotter bij Antwerpen, maar de wedstrijd eindigde op een lullige manier. Bij 23-20 was er discussie over een al dan niet ’touché’, waardoor uiteindelijk de stand op 24-20 kwam, maar de scheidsrechter gaf nog geel aan Sophie. Match gedaan. (mcd)

Antwerpen: Verschueren, Gofflo, Brouns, Krolis, Van Goethem, Haesevoets, libero: De Bont, kwamen in: Van den Bosch
Puurs: Sophie, Van der Wel, Deroey, Biset, De Greef, Claerman, libero: Nolf, kwamen in: Van Calster, Rochtus
Sets: 22-25, 25-22, 25-23, 25-20.