Eersteklasser FC Brussels had een positief gesprek met KIA, tot voor kort hoofdsponsor van de club. Dat meldden beide partijen na een vergadering die donderdagnamiddag plaatsvond in de gebouwen van KIA.
Er werd over de praktische kant van de beëindiging van het sponsorcontract gesproken.

"We zijn niet op onze beslissing teruggekomen. We willen geen hoofdsponsor meer zijn van Brussels", verduidelijkte Marc Coopmans, communicatieverantwoordelijke van de autoconstructeur. Om het contract op een elegante manier te beëindigen zal KIA twintig wagens tot 23 december, wanneer de laatste competitiewedstrijd van dit jaar gespeeld wordt, ter beschikking van de club laten.

"De ontmoeting verliep sereen en beleefd", bevestigde Ginno Gylain, commercieel manager van FC Brussels. We zijn tevreden met dit resultaat en zijn niet meteen van plan gerechtelijke stappen te ondernemen. Dit is slechts een voorlopig resultaat. Het is nog niet afgelopen. We zullen de gesprekken met KIA later voort zetten."

Kia maakte vorige week een eind aan de sponsorovereenkomst nadat Brussels-voorzitter Johan Vermeersch uitlatingen aan het adres van speler Zola Matumona had gedaan die als racistisch geïnterpreteerd konden worden.