Op het Northern Ireland Trophy snookertoernooi heeft Ronnie O'Sullivan zich nog eens van zijn beste kant getoond. In zijn achtste finale tegen Allister Carter, een wedstrijd die hij won met 5-2, lukte de 31-jarige Engelsman een 147 maximum break.
"The Rocket", die tijdens de eerste vier frames al drie 100-plus breaks liet noteren, 108, 122 en 107, had welgeteld 8 minuten en 3 seconden nodig om alle vijftien rode- met de daaropvolgende zwarte bal en de zes kleuren weg te potten. De gele bal potte hij zelfs linkshandig weg. In het zevende frame lukte hij nog een 129 break, waarmee hij in elk winstframe meer dan honderd liet optekenen.

Toch bleek O'Sullivan allerminst tevreden over zijn prestatie. "Ik had geluk. Carter miste veel en maakte me het zo erg makkelijk. Op het ogenblik heb ik echt weinig zin om te oefenen omdat ik zo slecht speel. Maar een 147 blijft altijd leuk. Het geeft een goed gevoel."

Het was de zevende 147 maximum voor O'Sullivan. Hij verdient er 29.560 euro aan en ook nog eens 2956 euro voor de hoogste break. O'Sullivan zorgde voor de 59e 147 maximum in het professionele snooker en de 36e in een rankingtoernooi. Hij is nu nog één maximum verwijderd van het record dat op naam staat van Stephen Hendry.

Ook Peter Ebdon en de Australiër Neil Roberston hebben hun plaatsje in de kwartfinales beet. Beiden wonnen met 5-0 van respectievelijk Steve Davis en Ian McCullogh.