Tweedeklassers Namen en Geel en de Koninklijke Belgische Voetbalbond werden in Zürich door de Wereldvoetbalbond FIFA gehoord. Die stelde de clubs voor hun zaak door het Internationaal Sporttribunaal TAS te laten behandelen.
Geel en Namen overleggen nu met hun advocaten of ze nog naar het TAS willen. Eerder weigerden ze al een arbitrage op Belgisch niveau. "Hoe dan ook zal er dit seizoen niets meer veranderen", reageert Jean-Marie Philips, CEO van de KBVB. "Een uitspraak van het TAS, als er één komt, kan pas voor het volgende seizoen gevolgen hebben. Philips benadrukt dat er op geen enkel ogenblik sprake was van een eventuele sanctie voor de KBVB door de FIFA, die het niet apprecieert dat federaties door hun clubs voor een burgerlijke rechtbank gedaagd worden.

Geel won eind vorig seizoen de eindronde, maar verkreeg pas een licentie in beroep. Namen vocht die toekenning met succes aan bij de rechtbank, maar mocht wel zelf niet starten in tweede. Daarop besliste de KBVB om beide clubs in derde klasse te laten uitkomen, wat op hevig verzet stuitte. Namen liet prompt weten niet in derde te willen spelen, Geel stapte naar de Wereldvoetbalbond en beide clubs startten een gerechtelijke procedure. Uiteindelijk konden zowel Geel als Namen toch in tweede starten.

Namen is met 11 punten uit 10 wedstrijden 15e in de tweede klasse. Met 4 punten uit 8 wedstrijden staat Geel op de 19e en laatste plaats..