Herman Van Rompuy (CD&V) en Armand De Decker (MR), de voorzitters van Kamer en Senaat, hebben elkaar vandag gedurende een twintigtal minuten gesproken in de kantoren van de Kamervoorzitter.
Beide voorzitters moeten volgens de mededeling van het koninklijk paleis een dialoog op gang brengen over 'een evenwichtige verdere uitbouw van onze instellingen en de versterking van de cohesie tussen de gemeenschappen'.

Toen Senaatsvoorzitter De Decker na de bijeenkomst terug naar de Senaat stapte, wou hij niet veel kwijt. Op de vraag welke initiatieven ze zouden nemen, zei De Decker dat hij dat pas zal zeggen na zijn onderhoud met de koning. Dat is dit weekend gepland.

De Decker zei ook nog dat hij het belangrijk vindt dat er weer 'een zin voor evenwicht tussen de gemeenschappen' komt en dat er gewerkt moet worden aan 'een goede werking van de Staat'.

Tijdens het onderhoud kwam ook Pieter De Crem (CD&V), voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken voorbij, maar zijn aanwezigheid had naar verluidt niets te maken met de bijeenkomst tussen beide parlementvoorzitters.