Na McLaren wordt ook Renault beschuldigd van spionage in de Formule 1. De Franse constructeur zal zich op 6 december voor de Internationale Automobielfederatie FIA moeten verantwoorden voor het bezit van vertrouwelijke informatie van McLaren.
De FIA beschuldigt Renault van het bezit van informatie over het ontwerp en andere essentiële onderdelen van de bolide van concurrent McLaren en dat in de periode van september 2006 tot oktober 2007. Een ex-werknemer van McLaren zou met de informatie bij Renault aan de slag gegaan zijn. Volgens een woordvoerder van Renault heeft zijn team in de nieuwe spionagerel niets te verbergen voor de FIA.

McLaren werd in september om gelijkaardige feiten uit het constructeurskampioenschap verwijderd en met 100 miljoen dollar (68.000 euro) beboet. De Britse renstal kreeg donderdag zelf ook het bezoek van inspecteurs van de FIA. Die kwamen kijken of er geen ideeën van Ferrari in de McLaren-bolide voor 2008 verwerkt worden. "We verwachtten deze controle en hebben onze volledige medewerking verleend", reageerde men bij McLaren.

Renault veroverde in 2005 en 2006 zowel de wereldtitel bij de rijders als bij de constructeurs. Nadat Renault wereldkampioen Fernando Alonso naar McLaren zag vertrekken, wist het echter niet één race meer te winnen. Inmiddels beëindigde Alonso zijn contract met McLaren en is de kans groot dat de Spanjaard terugkeert naar Renault, maar ook Red Bull hengelt nog naar zijn diensten. Donderdag verklaarde Renault-directeur Carlos Ghosn dat de terugkeer van Alonso alvast nog niet in kannen en kruiken is.