De match van de wraak voor Henin?
Justine Henin is al geplaatst voor de halve finale, dus haar laatse groepswedstrijd is een maat voor niets. Of toch niet? Een zege tegen Marion Bartoli kan onze landgenote misschien een laatste mentale boost geven op weg naar totale dominantie. De Française verkocht Henin dit jaar immers de grootste opdoffer.
"Wimbledon winnen", had Henin geantwoord toen gepolsd werd welke ambities ze koesterde voor het jaar 2007. Maar ondanks het beste jaar uit haar carrière, blijft die leemte in haar palmares bestaan. Marion Bartoli verbaasde de hele wereld door het nummer één in de halve finales van het grastoernooi naar huis te spelen.

Dat memorabele duel was de derde ontmoeting tussenbeide, en pas de eerste die Bartoli kon winnen. Een week voor de start van Wimbledon had Henin de Française - eveneens op gras - nog van de baan geveegd.

Bartoli heeft haar deelname aan de Masters te danken aan het forfait van Venus en de opgave van Serena Williams. Ze begint met een achterstand aan het toernooi: de verloren wedstrijd van Serena - tegen de Russische Anna Chakvetadze - komt op haar naam te staan. Winnen tegen Henin is dus een must voor Bartoli om kans te behouden op de halve finales.

Onderlinge ontmoetingen:

2003, Toronto, Henin 6-3, 6-3
2007, Eastbourne, Henin 6-1, 6-3
2007, Wimbledon, Bartoli 6-1, 7-5, 6-1