De Antwerpse strafrechter heeft donderdag een 25-jarige kleuterleider uit Lier veroordeeld tot vier jaar cel. Hij werd eveneens voor tien jaar uit zijn rechten ontzet. De man werkte halftijds in een kleuterschool in Antwerpen en had er twee jongens van vijf seksueel misbruikt. Het openbaar ministerie had zes jaar effectief gevorderd.
De ouders van een van de slachtoffertjes diende op 6 november vorig jaar klacht in. Hun zoontje had hen opgebiecht hoe de leraar hem apart in een lokaal had gezet, omdat hij stout was geweest. Hij had het kind geblinddoekt, vastgebonden en seksueel misbruikt.

De beklaagde werd op 11 november vrijgelaten door de onderzoeksrechter. De leraar maakte in januari echter opnieuw een slachtoffer. Ook dat jongetje had hij eerst apart gezet, geblinddoekt en vastgebonden.

Tijdens een huiszoeking werd op de computer van de kleuterleider kinderporno

aangetroffen. De beklaagde ontkende dat hij de kinderen verkracht had, maar de rechtbank vond de verklaringen van de slachtoffers heel geloofwaardig. Ze noemde de feiten walgelijk en onaanvaardbaar.

De ouders van de kinderen hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen zelf een schadevergoeding van 1.000 euro toegekend en voor hun kind 3.000 euro.