Vijftien mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt bij een antidrugsoperatie in Luik en Ans.
Aan de actie namen ongeveer 130 agenten van de federale gerechtelijke politie, de politie van Ans en de gerechtelijke brigade van de Luikse politie deel. De operatie kaderde in een onderzoek naar cannabisdealers.

De agenten voerden 23 huiszoekingen uit in Ans en Luik, maar ook in Tongeren, Brussel en Antwerpen. Ze namen 7 kilogram cannabishars - met een marktwaarde van 36.000 euro - in beslag en een geldsom van 25.000 euro. Bij de opgepakte personen zijn drie Marokkanen en een Nederlander. De jongste van hen is geboren in 1989; de oudste in 1971.

De drugs werden voornamelijk verkocht volgens het principe van de Nederlandse coffeeshops in drie cafés, 'Globe' en 'Havana' in Ans en 'Palma Beach' in Luik. De drugshandel, die al maanden aan de gang was, liet de dealers toe verscheidene tientallen kilo's cannabis te verkopen.

Bij de vijftien personen die opgepakt zijn, zouden sommigen ook betrokken zijn bij gewapende overvallen in de regio van Luik.

De vijftien zijn ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter van Luik. Dertien van hen zijn aangehouden; de twee anderen zijn vrijgelaten.