LOS ANGELES - De Amerikaanse illusionist David Copperfield, die in oktober voor verkrachting werd aangeklaagd, moet nu ook verantwoording afleggen voor contractbreuk. Volgens de site E! Online heeft een concertorganisator in Los Angeles een klacht ingediend tegen Copperfield, waarin die een schadevergoeding van maar liefst vijf miljoen dollar eist wegens contractbreuk.
Copperfield annuleerde in oktober 48 concerten in Zuidoost-Azië en de Verenigde Arabische Emiraten om tijdens het politie-onderzoek in de verkrachtingszaak niet nog meer aandacht op zijn persoon te vestigen.

David Chesnoff, de woordvoerder van de 51-jarige illusionist, ontkent dat er sprake is van contractbreuk door Copperfield en beweert dat de organisator zelf fouten heeft gemaakt.

Midden oktober deed de federale politie een inval in een pakhuis van Copperfield in Las Vegas. Daarbij werden onder meer de harde schijf van een computer en verschillende camera’s in beslag genomen. Die actie was het gevolg van de verkrachtingszaak van een 21-jarige vrouw uit New York. Copperfield zou haar in juli verkracht, aangerand en bedreigd hebben op zijn privé-eiland op de Bahama’s.

Volgens de advocaat van de illusionist zijn alle beschuldigingen vals. 'David Copperfield heeft zich nooit opgedrongen aan een vrouw. Wie het tegendeel beweert, liegt.'