NASHVILLE - De Amerikaanse countryster Kenny Chesney is gekroond tot 'Entertainer van het jaar' tijdens de Country Music Association Awards (CMA) in Nashville, de countrystad bij uitstek. Voor Chesney, die in 2005 enkele maanden getrouwd was met Hollywoodster Renée Zellweger, is het de derde keer dat hij met die award gaat lopen.
'American Idol'-ster Carrie Underwood nam twee onderscheidingen mee naar huis. Ze werd uitgeroepen tot beste zangeres en haar single 'Before He Cheats' kreeg ook de meeste stemmen.

Brad Paisley en George Strait waren met elk vijf nominaties de topfavorieten van de avond. Paisley won uiteindelijk in de categorie voor beste zanger en beste muziekvideo. Ook Strait kon twee nominaties verzilveren. Zijn album 'It Just Comes Natural' is het beste country-album van het jaar en 'Give It Away' werd uitgeroepen tot beste lied van het jaar.

De eenenveertigste editie van de Country Music Awards vond opnieuw plaats in Nashville, Tennessee. In 2005 werden de countryprijzen nog uitgereikt in New York, maar die traditie werd verbroken voor de veertigste verjaardag van de CMA. De prijsuitreiking verhuisde in 2006 opnieuw naar countrystad Nashville. De winnaars in twaalf categorieën werden verkozen door ongeveer 6.000 leden van de Country Music Association.